Ravitsemus - terveys - hyvinvointi - liikunta

Ravitsemustieteen
perusopinnot 25 op

Ryhmässä on vielä tilaa. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 22.9. asti. Opinnot alkavat lokakuussa.

Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarvike-teollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, elintarvikkeisiin, erityisruokavalioiden merkitykseen sairauksien hoidossa sekä ravintofysiologiaan. Opintojen tavoitteena on antaa valmiuksia ymmärtää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitäjänä sekä yksilö- että väestötasolla.

Peräpohjolan Opisto järjestää Ravitsemustieteen perusopinnot Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksena. Opinnot suoritetaan verkko-opintoina sekä lähiopetuksena (Ravitsemustieteen perusteet). Lähiopetus toteutetaan iltaisin ja/tai viikonloppuisin.

Ravitsemustieteiden perusopintokokonaisuus

  • sopii kaikille pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta
  • on sisällöltään ja vaatimuksiltaan Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelman mukainen
  • tuottaa opintosuorituksia, jotka voi hyväksyttää osaksi korkeakoulututkintoa
  • on mahdollista suorittaa omaan tahtiin enintään puolessatoista vuodessa (opinto-oikeus 31.12.2018 asti)
  • parantaa mahdollisuuksia ja valmiuksia hakea yliopistoon tai ammattikorkeakouluun
  • täydentää ja monipuolistaa ammatillista osaamista
PERUSOPINTOJEN RAKENNE

Ravitsemustieteen perusopintokokonaisuus, 25 op, koostuu seuraavista opintojaksoista

  • Ravitsemustieteen perusteet 3 op
  • Ravitsemustieteen perusteet, syventävä oppimistehtävä 3 op
  • Elintarvikkeet ruokavaliossa 5 op
  • Ravitsemus ja ruokavaliot 5 op
  • Ravitsemus ja liikunta 3 op
  • Ravintofysiologia 4 op
  • Ruokakulttuuri 2 op
AIKATAULU

Lähiopetusjaksot toteutetaan syyslukukaudella. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tapahtuu oppilaitoksen sähköisen hakujärjestelmän kautta 22.9.2017 mennessä.

Voit lukuvuoden aikana tiedustella mahdollisuutta osallistua yksittäisiin opintokokonaisuuksiin koulutus@ppopisto.fi

 

KUSTANNUKSET

Opintokokonaisuuden (25 op) hinta on 365 euroa.
Kysy yksittäisen opintojakson hintaa Opistosta koulutus@ppopisto.fi

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voi perua maksutta ennen opintojen alkua sähköpostitse koulutus@ppopisto.fi. Mikäli ilmoittautuminen perutaan tai opiskelu keskeytetään opintojen jo alettua, peritään koko opintomaksu. Lääkärintodistuksella osoitettu este voi oikeuttaa maksusta vapautumiseen.

Opiskelu avoimessa yliopistossa on sivutoimista, eikä siihen voi saada opintotukea. Koulutusrahasto voi myöntää aikuiskoulutustukea, jos avoimen yliopiston opinnot ovat opiskelijalle ammatillista lisä- tai täydennyskoulutusta. Lue lisää aikuiskoulutustuesta Koulutusrahaston sivuilta.

Jos opiskelija on työtön, hänellä voi olla mahdollisuus opiskella avoimessa yliopistossa työttömyysetuudella sivutoimisesti (keskimäärin alle 5 opintopistettä kuukaudessa), mikäli hän täyttää myös muut työvoimapoliittiset edellytykset. Lue lisää opiskelusta työttömänä TE-palvelujen sivuilta.

Lisätietoja: koulutus@ppopisto.fi tai  050 569 4396

Ota yhteyttä



Täytä kaikki kentät Lähetä

Lähetys onnistui...

Share This