Aikuisten perusopetus

Kysy vapaita opiskelupaikkoja!

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu oppivelvollisuusiän ylittäneille yli 17-vuotiaille nuorille ja aikuisille, jotka haluavat suorittaa peruskoulun ja saada peruskoulun päättötodistuksen. Koulutukseen voivat hakeutua myös maahanmuuttajataustaiset opiskelijat, joilta puuttuvat peruskouluopinnot kokonaan tai ne ovat puutteelliset. Aikuisten perusopetuksessa voi myös täydentää perusopetuksen tutkintoa tai korottaa oppiaineiden arvosanoja.

Aikuisten perusopetuksessa on kaksi vaihetta: alkuvaihe ja päättövaihe. Alkuvaiheeseen voi tarvittaessa sisältyä lukutaitovaihe niille, joilta puuttuu luku- ja kirjoitustaito, tai se on puutteellinen.

Näin haet koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Kaikki hakijat kutsutaan kielitestiin ja haastatteluun.

Mikäli kaipaat apua tai neuvoja hakemiseen liittyen, kysy lisätietoja sähköpostitse koulutus@ppopisto.fi tai puhelimitse 050 569 4396.

Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan peruskoulun oppiaineita. Opinnot etenevät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opintoihin kuuluu myös opinto-ohjausta ja työelämätietoutta. Koulutuksen suorittaminen vaatii opiskelijalta tavoitteellista ja määrätietoista opiskelua.

Koulutuksen laajuus ja kesto:

  • Lukutaitovaihe / 27 kurssia / 1 lukuvuosi
  • Alkuvaihe / 38 kurssia / 1–1,5 lukuvuotta
  • Päättövaihe / 46 kurssia / 1,5 lukuvuotta

Koulutus on opiskelijoille maksuton. Kaikille opiskelijoille tarjotaan koulupäivinä lounas.

SULJE