Aikuisten perusopetus

Kysy vapaita opiskelupaikkoja!

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, jotka haluavat suorittaa peruskoulun ja saada peruskoulun päättötodistuksen. Koulutukseen voivat hakeutua myös maahanmuuttotaustaiset opiskelijat, joilta puuttuvat peruskouluopinnot kokonaan tai ne ovat puutteelliset. Aikuisten perusopetuksessa voi myös täydentää perusopetuksen tutkintoa tai korottaa oppiaineiden arvosanoja.

Aikuisten perusopetuksessa on kaksi vaihetta: alkuvaihe ja päättövaihe. Alkuvaiheeseen voi tarvittaessa sisältyä lukutaitovaihe niille, joilta puuttuu luku- ja kirjoitustaito, tai se on puutteellinen.

Näin haet koulutukseen

Syksyn 2023 haku on nyt auki. Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella. Kaikki hakijat kutsutaan kielitestiin ja haastatteluun kesäkuun alussa.

Syksyn 2023 opinnot alkavat 1.8.2023 ja lähiopetus alkaa 11.8.2023. Opettaja on yhteydessä koulutukseen valittuihin viikolla 31.

Mikäli kaipaat apua tai neuvoja hakemiseen liittyen, kysy lisätietoja sähköpostitse koulutus@ppopisto.fi tai puhelimitse 0400 363 799.

Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan peruskoulun oppiaineita. Opinnot etenevät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opintoihin kuuluu myös opinto-ohjausta ja työelämätietoutta. Koulutuksen suorittaminen vaatii opiskelijalta tavoitteellista ja määrätietoista opiskelua.

Koulutuksen laajuus ja kesto:

  • Lukutaitovaihe / 27 kurssia / noin 1 lukuvuosi
  • Alkuvaihe / 38 kurssia / noin 1 lukuvuosi / kielitaitotasovaatimus A1.3.
  • Päättövaihe / 46 kurssia / noin 1 lukuvuosi / kielitaitotasovaatimus A2.2.

Koulutus on opiskelijoille maksuton. Kaikille opiskelijoille tarjotaan koulupäivinä lounas.

Kemistä tuleville opiskelijoille järjestetään linja-autokuljetus. Opiskelija maksaa omavastuuosuuden kuljetuksesta.

Aikuisten perusopetukseen on jatkuva haku. Ota yhteyttä p. 0400 363 799 tai täytä hakulomake. 

Koulutuksesta aikuisten perusopetuksen opiskelijoiden kertomana: 

Aikuisten perusopetuksen ryhmissä voit opiskella asuinpaikastasi riippumatta. Järjestämme opintoja verkko-opintoina.

Kielitaitovaatimus verkko-opintoihin A1.3. Oma tietokone suositeltava.

Opintoihin kuuluu kahden viikon orientaatiojakso Torniossa Peräpohjolan Opistolla. Orientaatiojakso sisältää majoituksen ja ruokailun.