Aikuisten perusopetus

Kysy vapaita opiskelupaikkoja!

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, jotka haluavat suorittaa peruskoulun ja saada peruskoulun päättötodistuksen. Koulutukseen voivat hakeutua myös maahanmuuttotaustaiset opiskelijat, joilta puuttuvat peruskouluopinnot kokonaan tai ne ovat puutteelliset. Aikuisten perusopetuksessa voi myös täydentää perusopetuksen tutkintoa tai korottaa oppiaineiden arvosanoja.

Aikuisten perusopetuksessa on kaksi vaihetta: alkuvaihe ja päättövaihe. Alkuvaiheeseen voi tarvittaessa sisältyä lukutaitovaihe niille, joilta puuttuu luku- ja kirjoitustaito, tai se on puutteellinen.

Näin haet koulutukseen

Aikuisten perusopetukseen on jatkuva haku. Voit hakea elokuussa alkavaan koulutukseen alla olevalla lomakkeella. Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan tarvittaessa alkukartoitukseen ja haastatteluun.

Mikäli kaipaat apua tai neuvoja hakemiseen liittyen, kysy lisätietoja sähköpostitse koulutus@ppopisto.fi tai puhelimitse 0400 363 799.

Kysymyksiin aikuisten perusopetuksesta vastaa myös opettaja Heidi Haarakoski.

Basic education for adults is open for admissions throughout the year. You can apply to basic education that starts in August via electronic form below. The applicants are contacted and if necessary, invited into a language test and an interview.

In case you need help or advice concerning application process, please ask for more information via email koulutus@ppopisto.fi or by phone 0400 363 799.

Teacher Heidi Haarakoski answers questions concerning basic education for adults.

Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan peruskoulun oppiaineita. Opinnot etenevät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opintoihin kuuluu myös opinto-ohjausta ja työelämätietoutta. Koulutuksen suorittaminen vaatii opiskelijalta tavoitteellista ja määrätietoista opiskelua.

Koulutuksen laajuus ja kesto:

  • Lukutaitovaihe / 27 kurssia / noin 1 lukuvuosi
  • Alkuvaihe / 38 kurssia / noin 1 lukuvuosi / kielitaitotasovaatimus A1.3.
  • Päättövaihe / 46 kurssia / noin 1 lukuvuosi / kielitaitotasovaatimus A2.2.

Koulutus on opiskelijoille maksuton. Kaikille opiskelijoille tarjotaan koulupäivinä lounas.

Kemistä tuleville opiskelijoille järjestetään linja-autokuljetus. Opiskelija maksaa omavastuuosuuden kuljetuksesta.

Aikuisten perusopetukseen on jatkuva haku. Ota yhteyttä p. 0400 363 799 tai täytä hakulomake. 

Koulutuksesta aikuisten perusopetuksen opiskelijoiden kertomana: