Uuden opiskelijan info

Tutustu Peräpohjolan Opistoon tästä:
INFOMATERIAALI
(Päivitetty 29.8.2023)

Tietoa opiskelijalle – aikataulut, asuminen ja muut käytännöt

Sujuva arki mahdollistaa sujuvan ja menestyksekkään opiskelun

Opiskelijan arki on paljon muutakin kuin vain uuden opiskelua. Toimivat asumisjärjestelyt, ruokailu, lukuvuoden aikataulut ja terveydenhoito kuuluvat erottamattomasti opiskelijan arkeen ja antavat pohjan niin opinnoissa menestymiselle kuin opiskelijan hyvinvoinnillekin.

Peräpohjolan Opistossa on myös aktiivinen oppilaskunta, joka osaltaan huolehtii kaikkien opiskelijoidemme viihtyvyydestä ja koulutuksen laadusta. Kaikissa kysymyksissäsi voit kääntyä joko opettajakunnan tai muun henkilökuntamme puoleen, joiden yhteystiedot löydät täältä. Tarjoamistamme koulutuksista löydät lisätietoa Hakijalle-osiosta.

Opiston yhteiset aikataulut; lukuvuosi, lomat sekä juhlat

Opiston arki jaksottuu normaalisti syys- ja kevätlukukauteen, jotka muodostavat lukuvuoden. Tavallisesti lukuvuosi aloitetaan elokuussa ja lukuvuosi päättyy touko-kesäkuun vaihteessa.  Lisäksi opistolla järjestetään joulu- ja kevätjuhlat. 

Käytämme Peräpohjolan Opistossa digitaalista opiskelijakorttia, joka toimii Slice.fi-sovelluksella. Slice.fi on samalla opiskelijaetupalvelu, jonka kautta olet oikeutettu tuhansiin etuihin halki Suomen. Saat käyttöösi sekä paikalliset että valtakunnalliset opiskelijaedut, joita voit selata ja lunastaa kätevästi omalla opiskelijakorttisovelluksellasi.

Opiskelijakortti on opiskelijoillemme maksuton.

Tunnistat jäsenyritykset helposti sinisestä Slice.fi:n jäsenyrityksen tarrasta.

Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennukset kuuluvat palveluun.
(Poislukien työvoimakoulutuksen ja vapaan sivistystyön opiskelijat.)

OHJEET OPISKELIJAKORTIN LATAUKSEEN:

Jotta voit saada opiskelijakortin käyttöösi, tulee sinun ensin käydä antamassa Wilmassa lupa tietojesi (mm. nimi, sähköposti, koulutusala, opiskeluoikeusaika) käyttöön näin:

Wilman yläpalkin oikeasta reunasta kolmen pisteen takaa -> Lomakkeet -> Päivitä yhteystiedot -> ”Annan luvan tietojeni siirtoon Slice.fille…” -> TÄPPÄ kohtaan: ”Kyllä, annan luvan.”

Tiedonsiirrossa järjestelmien välillä kestää noin 5 min., jonka jälkeen voit aloittaa kuvan latauksen (eli ohjeissa kohta nro 1).

Mikäli olet antanut jo luvan, siirtyvät tietosi suoraan Wilman opiskelijarekisteristä Slice.fi -palveluun.

  1. Lataa kuvasi palveluun osoitteessa Slice.fi/upload/ppopisto
    Jos palvelu ei tunnista nimeäsi/sähköpostiasi, kokeile hetken päästä uudelleen.
  2. Saat sähköpostiisi kertakäyttöiset Slice-aktivointitunnukset. Huomioi, että kirjoitat tunnuksen oikein. Tietojen kopiointia ei suositella, vaan ne kannattaa kirjoittaa käsin, koska kopiointi voi tuoda mukanaan muotoilua, joka voi pilata kirjautumisen. Tunnus kirjoitetaan kokonaisuudessaan yhteen, ilman välilyöntejä. Huomaa myös alaviiva ennen numerosarjaa.
  3. Lataa Slice.fi -sovellus omasta sovelluskaupastasi (Play Kauppa tai App Store), kirjaudu sähköpostiin saamillasi tunnuksilla, ja anna sovellukselle tarvittavat tiedot.
  4. Korttisi on valmis käytettäväksi. Korttia ei tarvitse erikseen uusia, vaan se on käytössä niin kauan kuin olet opiskelijana Peräpohjolan Opistolla. Tarkista, että uudessa digitaalisessa opiskelijakortissasi näkyvät tietosi sekä mahdolliset ateria- ja bussioikeudet oikein. (Huomioi, että Opiston bussietu näkyy vain bussin kk-maksun maksaneille. Ateriaetu ei kuulu työvoimakoulutuksen tai vapaan sivistystyön opiskelijoille.)

Tunnuksen pystyy resetoimaan osoitteesta www.slice.fi/resetoi. Syötä sähköpostiosoite (joka on liitetty opiskelijakorttitunnukseen), niin saat hetken kuluttua uudet kirjautumisohjeet sähköpostiisi.

Tietojen siirtymiseen liittyvissä tai muissa kysymyksissä, ota yhteys Opiston toimistoon pptoimisto@ppopisto.fi.
Sovelluksen teknisissä ongelmatilanteissa, ota yhteys info@slice.fi.

Lisätietoja Slicen paikallisista eduista: www.slicelappi.fi
(Tornio, Haaparanta, Kemi, Keminmaa, Kittilä, Kuusamo, Ranua, Rovaniemi)

Lukuvuosi 2023-2024:

Ammatillinen koulutus alkaa uusilla opiskelijoilla 1.  elokuuta alkaen opettajan toimittamilla orientaatiotehtävillä sekä hoks-keskusteluilla oman ryhmänohjaajan kanssa.

Jatkavien opiskelijoiden lähiopetus alkaa 11.8.2023.

Aikuisten perusopetuksen lähiopetus alkaa 11.8.2023.

Mahdolliset loma-ajan jaksot menevät opiskelijan lukujärjestyksen* mukaan:

Viikot: 1, 10, 27-30, 42 ja 52

*Ammatillisen koulutuksen puolella opiskelijan loma-ajat suunnitellaan yhdessä ryhmänohjaajan kanssa HOKSin yhteydessä. Loman mahdollisuuksiin vaikuttavat valitut tutkinnon osat ja lukujärjestys. Lisäksi loma-aikoihin vaikuttavat opiskelijan koulutus- tai oppisopimuksella sovitut työelämässä oppimisen jaksot.

Aktiivista oppilaskuntatoimintaa

Meillä Peräpohjolan Opistossa oppilaskunta on yhtä kuin kaikki koulun opiskelijat.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oppilaskunta on demokraattisesti valittu toimielin, joka edustaa kaikkia Peräpohjolan Opiston opiskelijoita. Sen kautta kaikki opiskelijat voivat saada äänensä kuuluviin ja vaikuttaa omiin asioihinsa. Oppilaskunnan tukena toimii ohjaava opettaja, joka huolehtii yhteydenpidosta muihin opettajiin ja rehtoriin.

Oppilaskunnan tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa ja koulutyötä. Lain mukaan koulutuksen järjestäjän tulee varata opiskelijoille mahdollisuus osallistua koulutuksen kehittämiseen sekä kuulla opiskelijoita ennen opintoihin ja muihin opiskelijoiden asemaan olennaisesti vaikuttavien päätösten tekemistä.

Peräpohjolan Opistossa oppilaskunnan edustajat vaikuttavat johtokunnassa ja kestävän kehityksen työryhmässä (Ke-Ke-tiimi).

Tilaa opiskelijaesittely!

Opiskelijamme kertovat mielellään opiskelusta Peräpohjolan Opistolla. Esittelyn voi tilata osoitteesta koulutus@ppopisto.fi.