You are currently viewing Joentalon verkkokaupan konditoriatuotteiden valikoima kattaa sekä ikisuosikit että sesonkiherkut – Lue ammattilaisen vinkit myös kotikeittiöön!

Joentalon verkkokaupan konditoriatuotteiden valikoima kattaa sekä ikisuosikit että sesonkiherkut – Lue ammattilaisen vinkit myös kotikeittiöön!

  • Artikkeli julkaistu:10 maaliskuun, 2025

Hotelli Joentalon verkkokauppa on pullollaan erilaisia konditoriatuotteita, kuten leipiä, piirakoita, suolaisia ja makeita kakkuja sekä leivonnaisia niin pieneen kuin suureenkin nälkään. Verkkokaupan tuotteet valmistetaan hotellin ravintola Hanna Å:ssa, joka on tunnettu herkullisista ruoistaan.  

Mitkä konditoriatuotteet ovat suosituimpia, ja miten valikoima elää sesonkien mukaan? Joentalon keittiön vuoropäällikkö Jaana Ylimäki tunnetaan erinomaisena leipurina. Tässä blogitekstissä hän avaa verkkokaupan konditoriatuotteiden valikoimaa ja ideointia valikoiman taustalla sekä kertoo lopussa vinkit kotileipureille. 

Kesäsesonkituotteet liikkuvat tehokkaasti verkkokaupan hyllyiltä 

 Verkkokaupan kestosuosikkeina pitävät Ylimäen mukaan pintansa perinteiset täytekakut vuoden ympäri. Kesäksi valikoimaan on nostettu myyntiin marenkikakkuja, joihin käytetään koristeena tuoreita marjoja. Jos marenkikakkuja ei näy valikoimassa, asiakkaat osaavat jo tiedustella niiden perään. 

 ”Vaikka marjojakin saa tätä nykyä ympäri vuoden, parhaalta ne maistuvat ehdottomasti kesällä ja toimivat siten hyvin marengin päällä. Uusimpana tuotteena olemme lisänneet kauppaan suklaamoussekakun, joka on sekin saanut tosi hyvän vastaanoton. Vaihteluakin kaivataan siis perinteisten hittien rinnalle”, Ylimäki kertoo. 

 Ylimäki kertoo marenkikakut suosikeikseen ja samalla pitävänsä yleensäkin erilaisten kakkujen koristelusta ja pikkutarkasta työstä. 

 ”Suosikkikakkujen lisäksi on ehdottomasti mainittava itse tekemämme mallasleipä, josta teemme myös pieniä nappisia, joiden päälle laitamme savulohimoussea. Ne ovat myös todella tykättyjä tuotteita ja sopivat hyvin niin joulu- kuin juhannuspöytäänkin. Näppärästä suolaisesta sormisyötävästä ihmiset tuntuvat pitävän kovasti.” 

Erityisruokavaliot tärkeässä roolissa 

Joentalon verkkokaupassa sesongit huomioidaan tyypillisimmin tärkeinä juhlapyhinä, kuten jouluna, pääsiäisenä, vappuna ja lisäksi kesäaikaan, mutta tuotekehittely on Ylimäen mukaan käynnissä koko ajan. 

”Mietimme jatkuvasti keittiöporukan tiimin kanssa uusia mahdollisuuksia ja kehitämme ideoinnin pohjalta uutta. Samalla päivitämme verkkokaupasta pois sellaisia tuotteita, joille ei ole niin paljon menekkiä.” 

Erityisruokavaliot huomioidaan valikoimassa erittäin kattavasti. Kaikki verkkokaupan konditoriatuotteet ovat laktoosittomia, ja myös gluteenitonta valmistetaan todella paljon – n. 80 % verkkokaupan tuotteista on saatavilla gluteenittomana.  

”Olemme saaneet Keliakialiitolta gluteenittoman palvelun merkin, joita ei ole Suomessa kovin montaa. On iso juttu, että keliaakikot tietävät, että meillä gluteenittoman ruoan ja leivonnaisten valmistus osataan ja heidän on turvallista tulla ruokailemaan ja tekemään tilauksia.” 

Seuraavana mahdollisena askeleena Ylimäki näkee vegaanisten tuotteiden valikoiman kasvattamisen ja lisäämisen verkkokauppaan. 

Mahdollisuus myös tarjoilun räätälöinnille mieltymysten mukaan 

Joentalon verkkokaupan tarjonnan suunnittelussa on hyödynnetty myös asiakaskyselyä. Palaute noteerataan ravintolassa aina, ja sen avulla verkkokauppaa kehitetään tarjoamaan asiakkaille entistä paremmin haluttuja tuotteita ja palveluita. 

Yksi idea on ollut räätälöidä valmis tarjonta erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Kun verkkokaupassa on rajallinen määrä tuotteita ja asiakkaalla syntyy tarve esimerkiksi rippijuhlien tai ylioppilasjuhlien tarjoiluille, ravintolassa voidaan koota tilaisuutta varten aivan oma pakettinsa.  

”Esimerkiksi 40 hengelle tarjoilu buffet-pöytineen, piirakoineen ja salaatteineen ja muine perustarpeineen kuuluu toki normaaliin palveluumme. Mutta jos juhliin haluttaisiin erityisesti vaikkapa sitruunatuorejuustokakkua, senkin valmistus onnistuu, vaikkei sitä tällä hetkellä valikoimasta löydykään. Sama tilanne, jos tarpeena on vaikka ylioppilaslakin muotoinen kakku lakkiaisiin. Aina saa ehdottaa, ja pyrimme toteuttamaan lähes kaikki toiveet.” 

Jaanan vinkit kotileipureille 

  • Tärkeimpänä leipurin taitona pidän lukutaitoa. Jos vain osaa lukea ja noudattaa ohjeita, kuka tahansa pystyy ja oppii leipomaan. Netti on pullollaan loistavia ohjeita kaikille taitotasoille.  
  • Toki leipurilla myös kädentaidot ovat ratkaisevassa osassa, onhan tämä pienissä leipomoissa puhtaasti käsityötä. Hyväksi tuleminen vaatii tietysti toistoja, eikä oikotietä ole – et voi oppia vaikkapa pikkuleipien tai kakkujen pursotusta synnyinlahjana vaan harjoituksen kautta. 
  • Lähde ihan rohkeasti kokeilemaan. Välillä epäonnistuu, välillä onnistuu, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta oppii. Eli kun aloittamisen kynnyksen yli pääsee, jokainen pääsee kyllä jyvälle! 
Hyydytetty suolainen lohivoileipäkakku
Tuoreilla marjoilla ja ohuella kermakuorrutteella valmistettu kakku, joka kätkee sisälleen marjamoussea ja vanilijakermaa

Vaivaton tilaus Joentalon verkkokaupasta 

  • Tilaa tuotteet vaivattomasti verkkokaupasta, ja saat välittömästi tilausvahvistuksen sähköpostiisi. 
  • Verkkokaupan tilaukset tulee tehdä viimeistään kaksi (2) arkipäivää ennen noutoa. 
  • Tuotteet ovat noudettavissa ma–pe klo 8–16 ja la–su 8–11. Muista ajoista voidaan sopia erikseen. 
  • Mikäli sinulla on kysyttävää tuotteista tai tilauksesta, olethan yhteydessä joko sähköpostitse ravintola@joentalo.com tai puhelimitse 040 634 2591.