You are currently viewing Osaamismerkeistä innostusta digiosaamiseen!
Kasvatus- ja ohjausalan digiosaaja on metamerkki, jonka saa automaattisesti suoritettuaan neljä digitaalista osaamismerkkiä.

Osaamismerkeistä innostusta digiosaamiseen!

  • Artikkeli julkaistu:14 helmikuun, 2023

Peräpohjolan Opisto on ottanut käyttöön ensimmäiset digitaaliset osaamismerkit. Osaamismerkit on kehitetty DigiDigi-hankkeessa yhdessä työelämän kanssa. 

Iso kiitos kuuluukin Tornion nuorisotoimelle osaamismerkkien ideoinnista.

Osaamismerkkien avulla opiskelija voi kehittää kasvatus- ja ohjausalan työtehtävissä tarvittavaa digiosaamista. Osaamismerkkejä on tällä hetkellä neljä:

  • Teamsin käyttö ohjauksessa
  • Videon kuvaaminen, editointi ja julkaisu
  • Canvalla graafinen suunnittelu
  • Sosiaalinen median hyödyntäminen ohjauksessa

Kun opiskelija on suorittanut kaikki neljä osaamismerkkiä, saa hän automaattisesti Kasvatus- ja ohjausalan digiosaaja -metamerkin.

Mikä on digitaalinen osaamismerkki?

Osaamismerkit ovat tuttuja partiosta ja varusmiespalveluksesta. Digitaalinen osaamismerkki (eng. Digital Open Badge) on konkreettinen digitaalinen todiste osaamisesta. Sen voi linkittää esimerkiksi ansioluetteloon tai sen voi jakaa sosiaalisessa mediassa. Osaamismerkit nostavat esille konkreettista osaamista, joka ei näy perinteisessä tutkintotodistuksessa, mutta joka kuitenkin on tärkeää osaamista työelämälle.   

Kenelle osaamismerkit on tarkoitettu?

Digitaaliset osaamismerkit on tarkoitettu kaikille Peräpohjolan Opiston opiskelijoille. Jokainen osaamismerkki sisältää opetusmateriaalin, johon voi tarvittaessa tutustua ennen osaamismerkin hakemista. Lisäksi hanketyöntekijät auttavat tarvittaessa osaamismerkkien hakemisessa.

Jos sinua kiinnostaa tehdä osaamismerkit, ota yhteyttä hanketyöntekijöihin:

Petra Pudas, Miikka Niskakoski ja Jari-Pekka Karkkola

etunimi.sukunimi@ppopisto.fi / puh. 040 640 3797

Teamsin käyttö ohjauksessa
Sosiaalisen median hyödyntäminen ohjauksessa

DigiDigi – Innostusta digiosaamiseen (S22543) on  Euroopan sosiaalirahaston ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen osarahoittama hanke, jonka toteutusaika on 1.9.2021-31.8.2023. Hankkeen toteuttaja on Peräpohjolan Opisto.