You are currently viewing Kesätöissä Opistolla

Kesätöissä Opistolla

  • Artikkeli julkaistu:20 elokuun, 2021

Peräpohjolan Opisto on tänäkin kesänä tarjonnut kesätyömahdollisuuksia useille koululaisille, opiskelijoille ja maahanmuuttajille. Kesätyökseen he ovat mm. saattaneet digitaaliseen muotoon tänä vuonna 120-vuotta täyttävän Opiston arkistoja, hoitaneet opiston markkinointia, järjestelleet varastoja sekä siistineet ja puhdistaneet kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Opiston alueella sijaitsevan kiviaidan.

Kesälomansa kesätöillä aloittaneet koululaiset Ella Johansson ja Xuxu Pyykkö ovat innoissaan. Ella Ja Xuxu ovat siivoilleet ja järjestelleet opiston varastoja ja arkistoja.  Kesätöistä he saavat rahaa omiin kesän aikaisiin menoihin. Kesätyöt heti kesäloman alussa antaa heille mahdollisuuden nauttia koko loppukesän.

Oulun yliopistossa opiskeleva Elisa Myllymäki on opistolla kesätöissä jo viidettä kesää. -Edellisinä kesinä olen mm. pessyt Opiston ikkunoita ja hoitanut piha-aluetta, sekä hoitanut Hotelli Joentalon aamupala tarjoilua. Tänä kesänä olen pääasiassa digitoinut ja skannannut opiston arkistoja digitaaliseen muotoon.  Työn ohessa olen saanut tutustua uusiin ihmisiin. Täällä aistii omanlaisensa opiston suvaitsevan ilmapiirin, Elisa mietiskelee.  

Ensimmäistä kesää Opistolla työskentelevä tuleva lähihoitaja opiskelija Jenni Suoperä on myös viihtynyt kesätyössä. -Kesätyö täällä on ollut mukavaa ja rentoa. Olemme Elisan kanssa saaneet tehdä monenlaista työtä. Olemme päivittäneet Hotelli Joentalon sosiaalista mediaa, valokuvanneet Opiston pihapiiriä, sekä tehneet henkilöstön esittelyjä Joentalon Instagramiin, Jenni tuumaa.   

Irakilaiset turvapaikanhakijat Karrar Alouda ja Ahmed Hathoot putsaavat Opiston pihapiirin pohjoisesta rajaavaa kiviaitaa. -Opiston on ollut meille hyvä ja suvaitsevainen paikka opiskella aikuisten peruskoulussa. PPO on hyvä, saamme tärkeää työkokemusta, hymyilevät miehet toteavat yhteen ääneen. Karrar ja Ahmed ovat putsanneet kesän aikana kiviaidan, jonka suojaan ovat aikoinaan kaivautuneet myös suomalaisjoukot.