You are currently viewing Liikunnan ilo ja riemu- kampanja palkitsi liikunnasta innostuneita opiskelijoita

Liikunnan ilo ja riemu- kampanja palkitsi liikunnasta innostuneita opiskelijoita

  • Artikkeli julkaistu:26 toukokuun, 2021

Peräpohjolan Opiston Vaparin kevätlukukauden Liikunnan ilo ja riemu kampanja on päättynyt. Aktiivisimmat Vaparin vapaa-ajan toimintaan osallistuneet, sekä omalla ajalla liikuntaa harrastaneet opiston opiskelijat on palkittu. Kampanja oli osa Liikkuva Amis sekä Kunnon Hommaa 2 hanketta. Kunnon hommaa -hankkeen tavoitteena on lisätä opiskelijoiden liikunnallisuutta opiston arjessa matalan kynnyksen periaatteella. Liikkuva-Amis- hankkeen tavoitteena on ollut vahvistaa opiskelijoiden hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

 

Opiskelijat kirjasivat liikkumisensa Heja Heja- sovellukseen, joka antaa mahdollisuuden todella monenlaisen liikkumisen kirjaamiseen. -Aina ei liikunnan tarvitse olla pelkästään verta, hikeä ja kyyneleitä, vaan myös hyötyliikunnan terveysvaikutukset on hyvä ottaa huomioon.

 

Vaparin liikuntaryhmien ohjaamisen lisäksi seurasin Heja Heja- sovelluksesta opiskelijoiden liikkumista vapaa-ajalla ja kannustin sovelluksen avulla liikkumaan lisää opiston liikunnan- ja vapaa-ajanohjaaja, hankkeen toteuttamisesta vastuussa ollut Pasi Rauta kertoo.

 

Saavutimme hienosti molempien hankkeiden tavoitteet. Ohjatut liikuntaryhmät kiinnostivat opiskelijoita läpi koko lukukauden, sekä opiskelijat liikkuivat mukavasti myös vapaa-ajalla. Tämä on lisännyt opiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, sekä sitä kautta yksilön hyvinvointia ja jaksamista, Rauta iloitsee.

 

Aktiivisesta Vaparin toimintaan osallistumisesta mainittakoon Julius Virtasalo ja Konsta Lepistö Nuory 20, sekä Aikuistenperusopetuksessa opiskelevat Jassim Abed, Ahmed Hathoot ja Ahmed Emaad Abdullahteef ja Maisam Faizi. Omalla ajalla liikkumisesta maininnan ansaitsivat Tiina Alajas Nuory 20 sekä Veera Heinikoski Nuory 19.

 

Kannustepalkinnot opiskelijoille lahjoitti Peräpohjolan Opiston opiskelijatoiminnan tuki ry.  Peräpohjolan Opiston Vapari kiittää kaikkia osallistuneita opiskelijoita ja toivottaa liikunnan iloa ja riemua sekä hyvää kesää kaikille!