You are currently viewing Ravintola Hanna Å:n viisi reseptiä hiilijalanjäljen pienentämiseen
Esite sisältää Ravintola Hanna Ä:n viisi reseptiä hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Ravintola Hanna Å:n viisi reseptiä hiilijalanjäljen pienentämiseen

  • Artikkeli julkaistu:2 kesäkuun, 2022

VÄHEÄ-hankkeessa keskeisessä asemassa on ollut tiedottaminen. Haluamme lisätä mahdollisuutta tiedostaa ja ymmärtää omien ruokavalintojen merkitystä hiilijalanjälkeen, sillä arjen valinnoilla on merkitystä.

Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii toimia koko yhteiskunnalta. Kotitalouksien osuutta kasvihuonekaasupäästöistä ei aina oteta huomioon. Kuitenkin Suomen kasvihuonekaasupäästöistä 68 % syntyy kotitalouksien kulutuksesta. Sillä, miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme, on merkittäviä ympäristövaikutuksia. (Syke 2017.)

Ruoka on yksi kolmesta suurimmasta ympäristökuormittajasta. Ympäristöystävällisillä ruokailuvalinnoilla voit vähentää ruokatuotannon ilmastovaikutuksia. Se on helppo keino, koska voit itse vaikuttaa siihen, mitä ruokaa ostat kaupasta ja mitä valitset lautaselle lounaslinjastolla. (Ilmasto-opas.)

Uunituoreessa esitteessä Ravintola Hanna Å antaa viisi reseptiä, kuinka pienentää omaa hiilijalanjälkeä. Pienillä ja yksittäisillä teoilla on hyvä aloittaa. Mistä sinä voisit aloittaa?

Tutustu esitteeseen tästä linkistä.

 

 

Lähteet:

Ilmasto-opas: www.ilmasto-opas.fi

SYKE 2017: Consumption choices to decrease personal carbon footprints of Finns.