You are currently viewing Luontoyhteysohjaajakoulutuksesta uusia menetelmiä työhön ja hyvinvointiin

Luontoyhteysohjaajakoulutuksesta uusia menetelmiä työhön ja hyvinvointiin

  • Artikkeli julkaistu:28 maaliskuun, 2024

Oletko kiinnostunut luonnon kuntouttavista ja hoitavista vaikutuksista ja haluaisit hyödyntää luontoperustaisia menetelmiä työssäsi? Järjestämme luontoyhteysohjaajakoulutusta, jolla vastataan juuri näihin kysymyksiin. Lue lisää alta!

Kenelle?

Luontoyhteysohjaajan koulutus on sosiaali- ja terveysalan sekä ohjausalan työntekijöille, eräoppaille, luontoyrittäjille sekä kaikille luonnon vaikutuksista kiinnostuneille.

Mitä koulutuksessa opitaan?

Tavoitteena on, että koulutukseen osallistunut oppii ohjaamaan luontoperustaisia harjoitteita erilaisissa tilanteissa ja ryhmissä. Koulutuksen tavoitteena on tarjota osallistujille menetelmiä omien voimavarojen ylläpitämiseen ja itsetuntemuksen kehittämiseen sekä luonnon herkkään kohtaamiseen ja tuntemiseen. Koulutuksen käytyään opiskelijalla on valmiuksia tuntea laajasti luontoyhteyden eheyttävät sekä kuntouttavat voimat. Lisäksi tavoitteena on antaa osallistujille neuvoja mahdollisiin omiin toimintoihin/hankkeisiin.

Koulutuksessa käydään läpi tutkittua tietoa luonnon kuntouttavista ja hoitavista vaikutuksista sekä luontoyhteydestä. Koulutuksessa käsitellään Green Caren perusteet, erilaisia luontomenetelmiä ja luontoyhteyksiä.

Milloin ja missä?

Koulutus järjestetään touko-kesäkuussa 2.5-4.6. aikavälillä. Yhteensä koulutuspäiviä on 8, joista kaksi on etäpäiviä yhtenä viikonloppuna. Koulutuspäivien lisäksi osallistujat tekevät itsenäisiä tehtäviä. Etäviikonloppua lukuun ottamatta koulutus pidetään Peräpohjolan Opistolla Torniossa tai ryhmän kanssa sovitussa paikassa lähialueella.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen >