You are currently viewing Merkityksellisyyttä työhön ja elämään uuden koulutuksen kautta
Yksi Katariinan työssäoppimisjakso oli Inarin viestintäpajalla. Kuva Veera Tarmo.

Merkityksellisyyttä työhön ja elämään uuden koulutuksen kautta

  • Artikkeli julkaistu:18 maaliskuun, 2024
Katariina Turunen teki Lapissa uraa matkailualalla, jonka hektisyys oli pidemmän päälle kuluttavaa. Töissä painoi ainainen kiire, vastuu alaisista sekä vähäiset vaikuttamismahdollisuudet, ja arjen ja arvojen yhteen sovittaminen muuttui hankalaksi. Turunen päätti muuttaa suuntaa ja hakea opiskelemaan nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi Peräpohjolan Opistolle.

Hyvä fiilis ja opintopolun muovaaminen sinetöivät hakukohteen

Järjestöaktiivitaustan myötä Turusesta tuntui luontevalta hakeutua opiskelemaan alaa, joka liittyisi kokonaisvaltaisemmin ihmisten kohtaamiseen, auttamiseen ja kasvattamiseen.

”Törmäsin netissä Peräpohjolan Opistoon, joka tuntui sekä henkilökuntansa että opiskelijoidensa puolesta heti houkuttelevalta. Täällä opiskelee kaikenikäisiä ihmisiä hyvinkin erilaisista kulttuureista, ja sain kuvan, että moninaisessa ympäristössä vallitsee lämmin yhteishenki.

Päädyin hakemaan nuoriso- ja yhteisöohjaajan koulutukseen. Opintopolku räätälöidään omien tavoitteiden, aikataulun ja aiempien tutkintojen mukaan, mikä sopi itselleni erinomaisesti, sillä en halunnut enää opiskella perinteisen pitemmän kaavan kautta.”

Keskeisessä roolissa on oppiminen käytännön töissä

Aiemman tutkinnon ja rivakan tahdin myötä Turusen valmistuminen häämöttää kesällä 1,5 vuoden opiskelun jälkeen. ”

Antoisimpia vaiheita ovat olleet työssäoppimisjaksot. Olen ehtinyt harjoitella jo esimerkiksi järjestötoiminnassa, nuorisotoimessa ja täällä opistolla maahanmuuttajien perusopetuksessa.

Olemme käsitelleet monipuolisesti aihealueita, kuten osallisuuden tukemista, sosiaalista vahvistamista sekä nuoren kasvun ja hyvinvoinnin edistämistä. Olen voinut suorittaa myös AMK-opintoja ja ehtinyt tehdä jo ohjaajan töitäkin asuntolassamme.”

Turunen kehuu Peräpohjolan Opiston kannustavaa ja yhteisöllistä ilmapiiriä.

”Täällä jokainen opiskelija otetaan lähtökohtiensa kanssa huomioon, ja opettajat tekevät kovan työn suunnitellessaan jokaiselle omanlaisen väylän. Ihmisiä löytyy teini-ikäisistä yli viisikymppisiin, ja kaikki tulevat toistensa kanssa hienosti toimeen.

Olen todella tyytyväinen valintaani – ja myös ylpeä itsestäni, että uskalsin vaihtaa alaa. Esimerkiksi alallani työllisyystilanne on hyvä, ja näiden opintojen pohjalta voi ponnistaa myös jatko-opintoihin. Odotukseni koulutuksesta ovat täyttyneet helposti.”

Työssäoppimisjaksolla Peräpohjolan Opistolla aikuisten perusopetuksessa.

Jatkuva haku

Peräpohjolan Opistoon on jatkuva haku. Voit hakea opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden. Jatkuva haku on väylä opintoihin erityisesti silloin, jos olet jo suorittanut toisen asteen tutkinnon. 

Lisätietoa koulutuksesta löytyy opiston nettisivuilta.