You are currently viewing Uusi koulutus tarjoaa näkökulmia ikäihmisten hoivaan ja toimintakyvyn ylläpitämiseen

Uusi koulutus tarjoaa näkökulmia ikäihmisten hoivaan ja toimintakyvyn ylläpitämiseen

  • Artikkeli julkaistu:14 helmikuun, 2024

Psykoterapeutti ja psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman pitää asiantuntijapuheenvuoron Läsnäoleva kohtaaminen –hankkeen järjestämässä koulutuksessa 11.4.2024 Muoniossa. Koulutukseen voi osallistua myös Teams-yhteydellä.

Aiheena Furmanilla on luomupsykiatria – miten ratkaisukeskeisen lähestymistavan avulla voidaan parantaa hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Luomupsykiatria on Furmanin ja hänen kollegansa Aku Kopakkalan keksimä termi, jolla he haastavat diagnoosi- ja lääkekeskeistä hoitoajattelua. 

Koulutuksen teemana on osallistava hoivatyö, jossa keskiössä on toimintakykyä ylläpitävä uudenlainen hoivakulttuuri. Tällä tarkoitetaan hoivan moninaisuutta. Hoiva on perinteisesti mielletyn hoitamisen ohella myös kokonaisvaltaista asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämistä, joka sisältää myös osallisuutta ja vuorovaikutusta edistävää ohjaustoimintaa.  

Koulutus on suunniteltu erityisesti ikäihmisten parissa työskenteleville ammattilaisille ja alasta kiinnostuneille. Koulutuksen tavoitteena on edistää osallistujien osaamista ikäihmisten hoidossa ja kokonaisvaltaisessa arjen tukemisessa. 

Minna Heiskanen toimii yhtenä koulutuksen asiantuntijana. Heiskanen toimii myös Kolarissa sijaitsevan ikäihmisten yhteisöasunto Onnelan yrittäjänä. Hänellä on positiivisia kokemuksia ja monta tarinaa, kuinka osallistava ja aktiivinen arki ovat olleet avainasemassa ikäihmisten hyvinvoinnin kokemisessa.  

Koulutus jatkuu kolmen webinaarin verran vuonna 2024. Webinaareissa käsitellään mm. omavalvontaa ja laatua sekä toimintakyvyn ylläpitämistä aktiivisen arjen avulla sekä kotipalveluyrittäjyyttä. Koulutus sisältää myös välitehtäviä, jotka tukevat oppimista ja soveltamista käytännön työssä. 

Koulutuksen järjestää Läsnäoleva kohtaaminen – Yhteisöasumisesta vetovoimaa yrittäjyyteen (ESR+) -hanke. Toteuttaja on Ammattiopisto Lappia ja Peräpohjolan Opisto. Koulutus on maksuton.

Lisätietoa koulutuksesta löytyy koulutusesitteestä:

Osallistava ja toimintakykyä ylläpitävä hoivakulttuuri (3 osp)

Ilmoittaudu 11.4.2024 koulutukseen  tästä linkistä (Webropol)

Huom! Voit osallistua halutessasi vain 11.4. koulutuspäivään. Ilmoittautuminen ei velvoita osallistumaan muihin koulutuspäiviin.

Ohjelma 11.4.2024 Huom! koulutus siirtynyt Muoniosta Olokselle.

8.30 Kahvitus
9.00 Koulutuskokonaisuuden esittely, Nina Mäki
Onnelan asukkaan tarina, Minna Heiskanen
Luomupsykiatriaa – miten ratkaisukeskeisen lähestymistavan avulla voidaan parantaa hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä, Ben Furman

11.15 Tauko, tarjolla hedelmiä, pientä purtavaa ja kahvia

11.45 Onnelan nuoren yrittäjän puheenvuoro, Oona Laihola
Omaisen puheenvuoro, Marjo Rundgren
Laphan hyvinvointialueen palveluohjaajan näkökulma uudenlaiseen ja kustannustehokkaaseen hoivakulttuuriin, Laura Kunttu
Loppusanat, Nina Mäki