Seksuaalineuvoja

Syvennä tietojasi ja taitojasi seksuaalisuuden eri kysymyksissä

Seksuaalineuvojan koulutus on suunnattu opetus-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää tietojaan ja taitojaan seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Koulutuksen keskeisinä tavoitteina on perehtyä seksuaalisuuteen liittyviin ilmiöihin sekä yksilö- että yhteisötasolla, osata toimia seksuaalineuvojana osana ammatillista työskentelyä käyttäen koulutuksessa saamiasi tietoja ja taitoja sekä osata keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä erilaisissa asiakas-, kasvatus-ja koulutustilanteissa. Koulutuksen suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakeutua seksologian jatko-opintoihin (vähintään opistoasteen perustutkinto vaaditaan).

Näin haet koulutukseen

Uusi Seksuaalineuvoja-koulutus alkaa maaliskuussa 2020! 

Ilmoittautuminen uuteen koulutukseen on avattu!

Mikäli kaipaat apua tai neuvoja hakemiseen liittyen, kysy lisätietoja sähköpostitse koulutus@ppopisto.fi tai puhelimitse 050 569 4396.

 • Seksologian peruskäsitteistö
 • Ihmisen psykoseksuaalinen kehitys
 • Seksuaaliterveys, seksuaalikasvatus, seksuaalioikeudet
 • Seksuaalisuus elämän eri vaiheissa, rakkaus ja erotiikka
 • Seksuaalisuuden moninaisuus
 • Seksuaalisuus ja vammaisuus
 • Seksuaalisuus ja kehitysvammaisuus
 • Toiminnalliset häiriöt seksuaalisuudessa ja niiden hoitaminen
 • Kriminalisoidut näkökulmat seksuaalisuudessa
 • Seksuaalineuvonta, ammattietiikka ja ammatillisuus neuvontatyössä
 1. jakso 13.–15.3.2019
 2. jakso 17.­–18.4.2019
 3. jakso 15.–17.5.2019
 4. jakso 15.–16.8.2019
 5. jakso 2.–4.10.2019
 6. jakso 20.–22.11.2019 (päättäjäiset)

Uusi koulutus alkaa keväällä 2020. 

Koulutuksen hinta on 1990 €. Koulutus laskutetaan kolmessa (3) erässä. Hinta sisältää opetuksen ja materiaalit. Laskutamme ilmoittautumisen yhteydessä 190 euron varausmaksun joka on osa koulutuksen kokonaishintaa. Varausmaksu palautetaan, mikäli hakija ei tule valituksi koulutukseen tai koulutus perutaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Opintokäyntien ja lähiopetusjaksojen matkustus-, asumis- ja ruokailukustannukset opiskelija kustantaa itse.

Yöpyminen Hotelli Joentalossa opiskelijahintaan:

 • 1 hengen huone 55 € /yö, sisältää aamiaisen
 • 2 hengen huone 35 € /yö, sisältää aamiaisen

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Ilmoittautumisen voi perua  koulutuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Varausmaksua ei palauteta.

Peruminen tehdään AINA kirjallisesti osoitteeseen koulutus@ppopisto.fi. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, laskutetaan osallistumismaksusta 50 %. Jos peruminen jää kokonaan tekemättä tai opiskelija keskeyttää opinnot niiden alettua, peritään koko opintomaksu.

Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen tai maksun pienentämiseen. Peräpohjolan Opistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Koulutuksen sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa kouluttaja Irma Tuisku, p. 040 547 5015, irma.tuisku@pp.inet.fi, www.koulutus-jaterapiapalvelut.net

Koulutusjärjestelyihin, mm. hakeutumiseen, maksuihin ym. liittyvät asiat:
p. 050 569 4396koulutus@ppopisto.fi

SULJE