Seksuaalineuvoja

Syvennä tietojasi ja taitojasi seksuaalisuuden eri kysymyksissä

Seksuaalineuvojan koulutus (30 op) on suunnattu opetus-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää tietojaan ja taitojaan seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Koulutuksen keskeisinä tavoitteina on perehtyä seksuaalisuuteen liittyviin ilmiöihin sekä yksilö- että yhteisötasolla, osata toimia seksuaalineuvojana osana ammatillista työskentelyä käyttäen koulutuksessa saamiasi tietoja ja taitoja sekä osata keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä erilaisissa asiakas-, kasvatus-ja koulutustilanteissa. Koulutuksen suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakeutua seksologian jatko-opintoihin (vähintään opistoasteen perustutkinto vaaditaan).

Näin haet koulutukseen

Koulutukseen haku ei ole auki.
 

Mikäli kaipaat apua tai neuvoja hakemiseen liittyen, kysy lisätietoja sähköpostitse koulutus@ppopisto.fi tai puhelimitse 0400 363 799.

 • Seksologian peruskäsitteistö
 • Ihmisen psykoseksuaalinen kehitys
 • Seksuaaliterveys, seksuaalikasvatus, seksuaalioikeudet
 • Seksuaalisuus elämän eri vaiheissa, rakkaus ja erotiikka
 • Seksuaalisuuden moninaisuus
 • Seksuaalisuus ja vammaisuus
 • Seksuaalisuus ja kehitysvammaisuus
 • Toiminnalliset häiriöt seksuaalisuudessa ja niiden hoitaminen
 • Kriminalisoidut näkökulmat seksuaalisuudessa
 • Seksuaalineuvonta, ammattietiikka ja ammatillisuus neuvontatyössä

Ei tiedossa olevia koulutusaikatauluja.

Koulutuksen hinta on 1900 €. Koulutus laskutetaan neljässä (4) erässä. Hinta sisältää opetuksen ja materiaalit. Koulutukseen kuuluu omakustanteinen kahden päivän opintomatka Helsinkiin. Matkat ja majoituksen opiskelija maksaa itse.  

Laskutamme ilmoittautumisen yhteydessä 200 euron varausmaksun joka on osa koulutuksen kokonaishintaa. Varausmaksu palautetaan, mikäli hakija ei tule valituksi koulutukseen tai koulutus perutaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Opintokäyntien ja lähiopetusjaksojen matkustus-, asumis- ja ruokailukustannukset opiskelija kustantaa itse.

Huomioithan, että voit mahdollisesti vähentää verotuksessa ammattitaidon ylläpitämiseksi ja täydentämiseksi tarpeellisen lisäkoulutuksen kustannukset. Vähennyskelpoisia kustannuksia ovat mm. kurssimaksu, materiaali -,matka- ja majoituskulut. Lisätietoja vero.fi

Yöpyminen Hotelli Joentalossa opiskelijahintaan:

 • 1 hengen huone 50 € /yö
 • 2 hengen huone 30 € /yö (huoneeseen voidaan tarvittaessa majoittaa toinen henkilö)

  Opiskelija-aamiainen 3 € tai hotelliaamiainen opiskelijalle 6 €.

Lähetämme kutsun koulutukseen viimeisen ilmoittautumispäivän (31.8.2022) jälkeen.
Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Ilmoittautumisen voi perua  koulutuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka (31.8.2022). Varausmaksua ei palauteta. Varausmaksu palautetaan vain mikäli et tule valituksi koulutukseen tai koulutusta ei järjestetä vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Peruminen tehdään AINA kirjallisesti osoitteeseen koulutus@ppopisto.fi. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, laskutetaan osallistumismaksusta 50 %. Jos peruminen jää kokonaan tekemättä tai opiskelija keskeyttää opinnot niiden alettua, peritään koko opintomaksu.

Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen tai maksun pienentämiseen. Peräpohjolan Opistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Koulutuksen sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa kouluttaja Irma Tuisku, p. 040 547 5015, irma.tuisku@pp.inet.fi, www.koulutus-jaterapiapalvelut.net

Koulutusjärjestelyihin, mm. hakeutumiseen, maksuihin ym. liittyvät asiat:
p. 0400 363 799koulutus@ppopisto.fi