Uusi täydennyskoulutus alkaa Peräpohjolan Opistolla.
Koulutuksessa kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon suorittaneet täydentävät tutkintoaan saadakseen myös lastenohjaajan pätevyyden, mikä mahdollistaa työskentelyn muun muassa päiväkodin työntekijänä, avoimessa varhaiskasvatustoiminnassa sekä perhetoiminnan eri työmuodoissa.
Opinnot aloitetaan opintoihin valmistavalla lähijaksolla ja jatkuvat etätapaamisina ja Moodlessa. Pätevöittävät opinnot toteutetaan yhteistyössä päiväkotien kanssa, jolloin työelämässä olevat voivat suorittaa tutkinnon osat osana työtään. Koulutus sisältää myös räätälöityjä tuki- ja ohjaustoimia.
Koulutuksessa painotetaan digitaitojen kehittymistä. Osallistujat voivat jatkossa hyödyntää digitaitojaan työssään varhaiskasvatuksessa. Koulutuksessa tarjotaan myös mahdollisuutta maksuttomiin alan avoimiin korkeakouluopintoihin.
Kohderyhmänä ovat Kainuun ja Lapin:
- perhepäivähoitajan koulutuksella varhaiskasvatuksessa ilman lastenohjaajan pätevyyttä toimivat sekä alanvaihtajat, eläkkeellä ja perhevapailla olevat työntekijät, jotka tarvitsevat pätevyyden lastenohjaajan tehtävään tai
- kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalan suorittaneet, jotka haluavat pätevyyden varhaiskasvatukseen.
Koulutuksessa edetään oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Haku koulutukseen
Haku koulutukseen on avoinna 15.11.2023 asti.
Opinnoissa on kaksi ryhmää
Nuoriso- ja yhteisöohjaajasta lastenohjaajaksi: Kolmen puuttuvan tutkinnonosan suorittaminen.
- Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osp)
- Varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen (30 osp)
- Perheiden kanssa toimiminen ja monialainen yhteistyö 20 Osp)
Perhepäivähoitajasta lastenohjaajaksi ja kohti korkeakoulua: Yhden puuttuvan tutkinnonosan ja mahdollisten maksuttomien korkeakouluopintojen suorittaminen.
- Varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen (30 osp) -tutkinnonosa
- henkilökohtaisen suunnitelman mukaan sosionomiopintoja tai kasvatustieteen perusopinnot
Opinnot järjestetään lähi- ja etäjaksoina kokoontuen kerran kuussa 1-2 kertaa iltaisin tai viikonloppuisin. Lähijaksoilla tehdään ryhmäharjoitteita etäluentojen aiheista ja hyödynnetään teknologiaa ja digitaalisuutta. Etäjaksoilla osallistujat tekevät työelämään sidottuja osaamista osoittavia tehtäviä Moodleen ja katsovat lähijaksoille valmistavia teorialuentoja
Haku ja lisätietoa koulutuksesta