Seksologian jatko-opinnot

Tavoitteena ovat seksuaaliterapeutin ammatilliset valmiudet. Opinnot suoritettuaan opiskelija voi toimia seksuaaliterapeuttina.

Seksuaaliterapeutin koulutus (35 op) on suunnattu terveys-, sosiaali- ja kasvatusalan perustutkinnon suorittaneille ammattilaisille, joilla on seksologian perusopinnot tai seksuaalineuvojan koulutus (30 op) suoritettuna.

Henkilöllä, joka on suorittanut Seksologian jatko-opinnot, on vähintään opistotason perustutkinnon omaava ja, joka on ollut vähintään 2 vuotta Suomen Seksologisen Seuran jäsen, on mahdollisuus hakea diplomia, Specialist in Sexological Counselling (NACS:n auktorisointi).

Näin haet koulutukseen

Jatko-opinnot ovat käynnissä. Uusi haku ilmoitetaan myöhemmin.

Mikäli kaipaat apua tai neuvoja hakemiseen liittyen, kysy lisätietoja sähköpostitse koulutus@ppopisto.fi tai puhelimitse 0400 363 799.

  Seksologian jatko-opintojen lähijaksot toteutetaan Torniossa. Opintokäynti on Riihimäelle vankilaan ja Helsinkiin seksuaalirikollisten terapiaan perehtymisestä. Opiskelija tekee kliinisen työn itsenäisesti saaden siihen ryhmätyönohjauksen koulutusryhmässä.
  • Ammattietiikka
  • Kehityspsykologinen viitekehitys
  • Seksuaalilääketiede
  • Seksuaaliterapia ja terapeuttiset lähestymistavat
  • Kliininen työskentely
  • Kriminalisoitu seksuaalisuus
  • Tutkimustyö
  • Työnohjaus
  • SAR opinnot ja Oma terapia

  Vuonna 2022 alkaneen ryhmän aikataulut:

  Kevät 2022: 19.-21.1., 9.-11.3. ja 18.-20.5.2022 = 9 päivää

  Syksy 2022: 3.-5.8. (Miekojärvi), 8.-9.9., 26.-28.10. ja 8.-9.12.2022 = 10 päivää

  Kevät 2023: 25.-27.1.2023, 3.-4.4.2023 ja 24.-26.5.2023 = 8 päivää

  Lähijaksot yhteensä 27 päivää.

  Opetuspäivät järjestetään koronatilanteen mukaan tarvittaessa etäyhteyksin.

  Koulutuksen hinta on 4200 €. Koulutus laskutetaan kymmenessä (10) erässä. Hinta sisältää opetuksen ja materiaalit. Opiskelija kustantaa itse tarvittavan yksilöterapian ja mahdollisen haluamansa yksilötyönohjauksen.

  Laskutamme ilmoittautumisen yhteydessä 200 euron varausmaksun, joka on osa koulutuksen kokonaishintaa. Varausmaksu palautetaan, mikäli hakija ei tule valituksi koulutukseen tai koulutus perutaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

  Opiskelija maksaa itse mahdolliset osallistumiset ja matkakulut valtakunnallisille opintopäiville ja konferensseihin. Lähiopetusjaksojen matkustus-, asumis- ja ruokailukustannukset opiskelija kustantaa itse.

  Huomioithan, että voit mahdollisesti vähentää verotuksessa ammattitaidon ylläpitämiseksi ja täydentämiseksi tarpeellisen lisäkoulutuksen kustannukset. Vähennyskelpoisia kustannuksia ovat mm. kurssimaksu, materiaali -, matka- ja majoituskulut. Lisätietoja vero.fi

  Yöpyminen Hotelli Joentalossa opiskelijahintaan:

  • 1 hengen huone 50 € /yö
  • 2 hengen huone 30 € /yö (huoneeseen voidaan tarvittaessa majoittaa toinen henkilö)

   Opiskelija-aamiainen 3 € tai hotelliaamiainen opiskelijalle 6 €.

  Lähetämme kutsun koulutukseen viimeisen ilmoittautumispäivän (13.12.2021) jälkeen.
  Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Ilmoittautumisen voi perua koulutuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka (13.12.2021). Varausmaksua ei palauteta. Varausmaksu palautetaan vain mikäli et tule valituksi koulutukseen tai koulutusta ei järjestetä vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

  Peruminen tehdään AINA kirjallisesti osoitteeseen koulutus@ppopisto.fi. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, laskutetaan osallistumismaksusta 50 %. Jos peruminen jää kokonaan tekemättä tai opiskelija keskeyttää opinnot niiden alettua, peritään koko opintomaksu.

  Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen tai maksun pienentämiseen. Peräpohjolan Opistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

  Koulutuksen sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa kouluttaja Irma Tuisku, p. 040 547 5015, irma.tuisku@pp.inet.fi, www.koulutus-jaterapiapalvelut.net

  Koulutusjärjestelyihin, mm. hakeutumiseen, maksuihin ym. liittyvät asiat:
  p. 0400 363 799koulutus@ppopisto.fi